Yüz Tümörleri

Yüz Tümörleri

Yüzde tümör, oluşması, diğer bölgelerde çıkan tümörlerden çok daha fazla önem arz etmektedir. Çünkü yüz bölgesi kişiler arasındaki iletişimde önemlidir. Böylece kişiler yüzde çıkan patolojilere daha fazla itina gösterirken tedavilerine çok daha önce başlar. Bu bakış açısından hareketle yüzde tümör oluşumda köyü ya da iyi huylu olsun tedavi edilmeleri şarttır.

Yüz bölgesinde deri kanserinin neden olduğu tümörler genel kanserlerin yüzde ellisini oluşturur. Bu nedenle bu tür oluşumlar ihmal edilmemelidir. Masum görünen yararlarının oluşumunda kanserli hücreler rol oynayabilir. Bu gibi durumlarda erken davranıldığında tedavi çok daha başarılı olur.

Yüz Tümörleri Çeşitleri:

  • Bazal Hücre Kanserler,
  • Yassı Epitel Hücreli Kanserler,
  • Maling melonom Oluşumlar,
  • Deri Eki Hücreli Kanserler,

Yüzde tümör oluşumlarından en çok bazal hücreli kanserler görülür. Daha sonra Yassı epitel hücreli kanser ve diğerleri takip etmektedir.

Yüz bölgesinde meydana gelebilecek yaraların kanserli olup olmadığını öğrenmek için yapılabilecek tek yöntem biyopsidir. Yara oluşmuş olan bölgeden alınan bir parça deri tümörün türünü ve derecesini ortaya koymaktadır. Yüz tümörü tedavisinde iki türlü tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerden ilki cerrahi tedavi yöntemidir. Bu yöntem ile hastalıklı doku deriden alınır ve flep yöntemi ile dokunun çıkartıldığı yer tamir edilir. Diğer yöntem ise radyoterapi yöntemidir. Bu yöntem gerek duyulduğu takdirde tedavi destekçisi olarak da uygulanabilmektedir. Genellikle tümörlü dokunun küçülmesi için yapılmaktadır.

Bize Ulaşın!
Yol Tarifi